Για τα ταξίδια των ανέμων…

H ζωντανή Ελληνική Παιδεία…

Την περασμένη Παρασκευή και Σάββατο (3-4/4/09), φωτογράφιζα το 2ο Συμπόσιο για την Αρχαία Ελλάδα, που διοργάνωσε στο Πολιτιστικό Κέντρο Πετρούπολης, η λογοτεχνική ομάδα "Ιδεόπνοον", με υποδειγματικό μεράκι και σημασία στη λεπτομέρεια. Με τη σχεδόν πλήρη απουσία βεβαίως, των τοπικών φορέων.
Ένιωσα τόσο όμορφα, που μπορούσα να απαθανατίζω με το φακό, κάτι που γέμιζε την ψυχή μου με ευχαρίστηση. Μέσα σε ένα υποβλητικό κλίμα και σε μια ατμόσφαιρα που ξεχύλιζε πολιτισμό, απαλλαγμένο από ακραίες απόψεις και άσκοπη αρχαιολαγνεία, άκουγε κανείς εξαιρετικά ενδιαφέροντα πράγματα, που όφειλαν να διδάσκονται στα σχολεία μας. Αλλά που δυστυχώς, επιμελώς αποκρύπτονται.
Δεν είμαι αρχαιολάγνος, ούτε αποζητώ την επιστροφή στην "Πατρώα Θρησκεία", απαιτώ όμως πια, ένα μεγαλύτερο σεβασμό σε εκείνα τα στοιχεία που μας έκαναν γνωστούς στα πέρατα της Γης. Καλό είναι να μελετήσουμε λίγο το παρελθόν μας και να διδαχτούμε από αυτό, παρά να βαυκαλιζόμαστε ως αδαείς ελληναράδες για την καταγωγή μας…
Σας παραθέτω ακόμη, ένα κομμάτι-ανθολογία από τις απόψεις των Αγίων Πατέρων της επίσημης θρησκείας του τόπου μας, για τους κακούς Έλληνες-Εθνικούς. Από το πολύ χρήσιμο site, του οποίου το link παρέθεσε η  καλή μου φίλη close in living, σε σχόλιό της στην εξαίρετη καταχώρηση της καλής μας Annyra ( "Η αρχαία ελληνική τέχνη της ποίησης" ) και η οποία υπήρξε το έναυσμα για τη δική μου. Τα συμπεράσματα δικά σας…

Μεγάλου Βασιλείου:

«Είναι εχθροί οι Έλληνες, διότι διασκεδάζουν καταβροχθίζοντας με ορθάνοικτο στόμα τον Ισραήλ. Στόμα δε λέγει εδώ ο προφήτης (βλ. Ησαΐας Θ΄ 11) την σοφιστική του λόγου δύναμη η οποία τα πάντα χρησιμοποίησε για να παραπλανήσει τους εν απλότητι στον θεό (Γιαχβέ) πιστευσάντων». Εις προφήτην Ησαΐαν 9. 230.8.  Εννοεί Έλληνες φιλοσόφους όπως τον Κέλσο και τον Πορφύριο οι οποίοι στιγμάτισαν τον χριστιανικό παραλογισμό και την καταστροφική μισαλλοδοξία του, με ακαταμάχητα επιχειρήματα, εξαναγκάζοντας κάποιους πατέρες να απαντήσουν με αξιοθρήνητους αντίλογους.  Εδώ επίσης φαίνεται ξεκάθαρα ότι ο χριστιανισμός ξεκίνησε την πορεία του ως μια αποκλειστικά Εβραϊκή υπόθεση (Ισραήλ).  

Ιωάννου Χρυσοστόμου:  

«Αν στα ενδότερα (των ελληνικών σκέψεων) κοιτάξεις θα δεις, τέφρα και σκόνη και υγιές ουδέν, αλλά τάφος και ανεωγμένος ο λάρυγξ αυτών (των Ελλήνων φιλισόφων) τα πάντα δε γεμάτα ακαθαρσίες και ιχώρ (πύον!) και πάντα τα δόγματά τους βρίθουν σκωλήκων Αυτά γέννησαν και αύξησαν οι Έλληνες, από των φιλοσόφων λαβόντες… Ημείς δε ου παραιτούμεθα της κατ’ αυτών μάχης». Εις άγιον Ιωάννην τον ευαγγελιστήν, Ομιλία ΞΣ΄ 59. 369. 12-370.11. 

«Όσο πιο βάρβαρο ένα έθνος φαίνεται και της ελληνικής απέχει παιδείας, τόσο λαμπρότερα φαίνονται τα ημέτερα… Ούτος ο βάρβαρος (χριστιανός), την οικουμένη ολάκερη κατέλαβε… και ενώ πάντα τα των Ελλήνων σβήνουν και αφανίζονται, τούτου καθ’ εκάστη λαμπρότερα γίνονται». Εις άγιον Ιωάννην 59.31.33 Ο ηθικός αυτουργός του μεγαλύτερου εγκλήματος κατά της οικουμένης των ανθρώπων, που είναι η πυρπόληση της βιβλιοθήκης της Αλεξάνδρειας (391 μ.Χ.), δεν ήταν άλλος από τον προστάτη της παιδείας των Ελλήνων:«Τι λοιπόν, άγιος έσται ο ναός του Σεράπιδος (η βιβλιοθήκη ήταν τμήμα του) δια τα βιβλία; Μη γένοιτο!… αλλά δαίμονες οικούσι τον τόπον… μάλλον δε και αυτών (των Ελλήνων) όντων δαιμόνων… και παρ’ αυτών βωμός στέκει απάτης αόρατος εις τον οποίον ψυχάς ανθρώπων θυσιάζουσι… κατάλαβε λοιπόν και φανέρωσε (διέδωσε) ότι δαίμονες κατοικούν εκεί».
Λόγος κατά ιουδαίων 48.851.38 – 852.35.
Τελικά ο πατριάρχης Αλεξανδρείας Θεόφιλος κατεδάφισε το 391 μ.Χ. την βιβλιοθήκη. Η ορθοδοξία, για το θεάρεστο αυτό έργο του τον ανακήρυξε άγιο!

Ιεζεκιηλ κεφ ΚΕ 16-17: «Και εξολοθρευσω Κρητας και απολω (καταστρεφω) τους καταλοιπους τους κατοικουντας την παραλιαν και ποιησω εν αυτοις εκδικησεις μεγαλας, και επιγνωσονται (να… συνερθουν οι Κρητες) διοτι εγω Κυριος εν τω δουναι την εκδικησην μου επ’αυτους… (τους Κρητικους)»
ΚΑΝΩΝ ΞΒ’: απαγορευση των Ελληνικων εορτων του «σιχαμερου» Διονυσου και αλλων, απαγορευεται το γελιο… και «οποιος απο εδω και στο εξης ενω ξερει τις απαγορευσεις επιχειρησει να κανει κατι απο αυτα τα δαιμονιωδη και Ελληνικα, αν ειναι κληρικος θα καθαιρειται κι αν ειναι λαικος θα αφοριζεται…»
Δευτερονομιο κεφ Ζ,εδαφιο 5: «τους βωμους αυτων καθελειτε και τας στηλας αυτων συντριψετε και τα αλση αυτων εκκοψετε και τα γλυπτα των θεων αυτων κατακαυσετε πυρι…»
Ιωαννης Χρυσοστομος «Ελληνες Πατερες της εκκλησιας» τομος 18, 115: «οι Ελληνες ειναι κυλιομενοι ομου με πορνους και μοιχους…»

 

 

 

 

Advertisements

2 Σχόλια

  1. evi

    Γιατί είναι κακό να είσαι αρχαιολαγνος??? Θα μας κατακρίνει κάποιος αν είμαστε αρχαιόλαγνοι, εθνικιστές και σωβινιστές???Ο άναμάρτητος, ας ρίξει πρώτος την πέτρα! Κι επειδή δηλαδή ήταν Χρυσόστομος, πρέπει να ενστερνιστούμε ότι μ…. έχει πει?????Δεν κατάλαβα!!!!Το "πας μη Ελλην βάρβαρος" το ξεχνάμε????

    08/04/2009 στο 18:47

  2. evi

    …για να μην πιάσουμε τώρα τους προφήτες όλους, που ποζάρουν με τα Εβραϊκά τους ονόματα, και γίνει Ο ΧΑΜΟΣ!!!!!Καληνύχτα φιλαράκι μου

    08/04/2009 στο 18:49

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s